zondag 9 maart 2014

Krokusvakantie

Het was een heerlijke vakantie!
Ik heb genoten van rustig thuis te zijn en tijd te maken om te naaien en te haken.
Samen met man en hond ben ik een dagje naar zee geweest en dat deed ook enorm veel deugd. De zon scheen en we hebben naast wandelen lekker Italiaans gegeten op een terras in het zonnetje, het leek wel zomer!
Ik hou heel veel van de zee: zijn uitgestrektheid, het blauw, het komen en gaan van de golven. Dat alles brengt mij rust. Ik kijk er dan ook al naar uit om binnen enkele weken naar Zuid-Frankrijk te gaan waar we een weekje aan de Middellandse zee zullen doorbrengen.
Op vakantie  gaat er natuurlijk ook handwerk mee... Liefst veel bolletjes en veel patroontjes zodat ik kan kiezen waar ik op dat moment zin in heb. Maar erg praktisch is dat eigenlijk niet. Daarom ga ik mij deze keer proberen in te perken...
Wat zeker mee gaat is mijn  haaknaald en bol Unikat wol die ik tijdens ons dagje aan zee kocht in Arnemuiden in het winkeltje van Blij dat ik brei. Dank je wel Creaymme voor de tip want jouw blog bracht mij op het idee om hier ook halt te houden.
Ik heb deze wol al op verschillende blogs bewonderd en ik vind het fijn om te haken of te breien met wol in een bepaald kleurverloop. Ik ben dan altijd benieuwd naar dit kleurverloop en het maakt het haken extra leuk.

 
Ik heb de opzet al gemaakt voor deze sjaal maar nu stop ik mijn handwerk resoluut weg in mijn tas, want anders is de sjaal al af voor we op vakantie vertrekken...

 
 
Deze zomerse tas maakte ik vorig jaar volgens een beschrijving in het boek van Sanne & Riet: 'Zo geknipt!' Het is recept 27: schoudertas met verzonken rits. Ik ben een hele grote fan van dit boek omdat het zo'n duidelijke stap-voor-stap beschrijvingen bevat dat er eigenlijk niets mis kan gaan. Succes gegarandeerd!
 
 
Deze tas leek mij vooraf erg ingewikkeld en moeilijk om te maken maar dat viel in de praktijk, dankzij Sanne & Riet heel goed mee!
Nu gaat de tas mee op vakantie als handwerktas. Ik zie dat ik nog plaats heb naast mijn unicat-haakprojectje... wat zal ik nog meer meenemen?!
 
Tot binnenkort!

5 opmerkingen:

 1. Hallo Hilde! Fijn dat je volger werd van mijn blog. Welkom! Ik wil jouw blog ook gaan volgen maar ik zie nergens een verwijzing op je pagina? Heb je dat nog niet ingesteld? Jammer want zo mis ik toch wel wat posts van jou.
  Haha hoe herkenbaar allemaal... hier ligt nog een Sammetje te wachten op pootjes en oortjes. Vast ook helemaal niet meer veel werk... :(
  Ik moet toch ook eens een keertje naar Arnemuiden want ik ben zot van wol die van kleur verandert! Waar ligt dat in godsnaam? Je sjaal wordt vast mooi!
  Wandelen aan zee is ook mijn favoriet! Zeker met de honden... We hebben blijkbaar wel wat gelijkenissen ( de leeftijd iets minder ... bij mij is het al fifty-something...pfff) Wij trekken ook naar het zuiden van Frankrijk tijdens de paasvakantie. Met haakwerk!!! Alleen heb ik nog niet zo'n mooie tas... moet ik mij eens aanzetten. Boekje van Sanne en Riet zit hier ook in mijn kast... ook één van mijn favorieten!
  Welke hond hebben jullie!
  Een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben op dit moment aan het uitzoeken hoe ik de blogs die ik volg kan tonen op mijn blog, maar het wil niet goed lukken. Ik heb gevonden waar het staat (bij 'indeling'), maar hij doet het niet! Dat heb je als je zo'n computeranalfabeet bent als ik... Maar ik blijf proberen, hoor!
  Wij hebben een Cavalier King Charles Spaniel. Op één van mijn eerste blogposten kan je een foto van hem zien. Het is een schat van een hond en hoewel hij aanvankelijk voor onze dochter bedoeld was, hangt hij het meeste aan mij (ra, ra, hoe zou dat komen...). Ik hoop dat ik de instellingen snel op punt krijg hier op mijn blog. Heel erg bedankt voor je reactie! Het is allemaal erg nieuw voor mij, blogland, maar ik krijg er steeds meer en meer de smaak van te pakken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas maar op! 't Is zo verslavend als wat dat bloggen! ;)

   Verwijderen
 3. Dag Hilde , bedankt voor het volgen van mijn blog.
  Fijn dat je ook de unicat wol kocht, die is toch echt mooi hè. En dan nog opgeborgen in zo een mooie tas.
  groetjes,
  Ymme

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie tas ! Die heb ik ook al gemaakt, en valt dankzij de beschrijving inderdaad heel goed mee. Leuk stofje !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!