dinsdag 30 augustus 2016

ZomerlezenIk ben dol op boeken. Allerlei boeken: romans, kookboeken, creaboeken, weetjesboeken,... Soms ga ik 's middags tijdens mijn lunchpauze even langs bij de plaatselijke boekenwinkel gewoon om tussen de boeken te zijn. En de bib! Gelukkig dat er bibliotheken bestaan of ik kocht mij arm aan boeken! Ik geef eerlijk gezegd liever geld uit aan een boek dan aan nieuwe kleren. Nu moet ik ook zeggen dat de boeken die ik koop, meestal informatieve boeken zijn en ik romans meestal leen in de bib. Om de eenvoudige reden dat ik de informatieve boeken keer op keer wil kunnen vastpakken om iets op te zoeken of gewoon bij weg te dromen. Een roman lees ik zelden meer dan één keer. Maar er ligt er wel telkens (minstens) één op mijn nachtkastje. Op vakantie lees ik net iets meer dan thuis en de volgende boeken zijn wat mij betreft echte aanraders! 'Een vlaag van waanzin' van de Nederlandse schrijfster Corine Hartman is gebaseerd op een waargebeurd familiedrama. Het staat gecatalogeerd als 'thriller' maar ik vond het eerder een psychologisch drama... Het gaat over een welgesteld gezin dat ogenschijnlijk alles heeft om gelukkig te zijn, maar het echtpaar, Anthonie en Romée, kent huwelijksproblemen die op een dag fataal aflopen... Mooi geschreven maar triestig verhaal.'De geschiedenis van de bijen' van de Noorse schrijfster Maja Lunde heeft mij diep geraakt. Het is zo'n mooi en aangrijpend verhaal! Het boek volgt de levens van drie mensen in een verschillend tijdperk die alledrie iets met bijen te maken hebben. Het doet je eens te meer beseffen hoe belangrijk bijen zijn voor het voortbestaan van de planten en gewassen en, bij uitbreiding, ook de hele mensheid. Het is bijzonder knap geschreven, heel meeslepend. Een echte aanrader!Een ander prachtig en meeslepend boek was, vond ik, 'De vlamberken' van Lars Mytting, eveneens een Noorse schrijver. Deze roman vertelt de geschiedenis van een Noorse familie over verschillende generaties heen en tegen de achtergrond van belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Ik hou van boeken met een stukje geschiedenis erin verweven. Ik vind het altijd fijn om iets bij te leren en geschiedenis heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. 
Als ik een boek goed vind, kan ik er moeilijk in stoppen en als de laatste bladzijde is aangebroken, voelt het alsof ik afscheid moet nemen van een vriend... Dat gevoel had ik ook bij dit boek.Het laatste boek dat ik gelezen heb, is het boek: 'Ik heet Lucy Barton' van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout.
Het is een klein, fijn boekje dat over menselijke relaties gaat, Lucy's gezin van herkomst en de grote impact die dit gezin heeft op haar verdere leven. Het toont de kwetsbaarheid van het leven en staat vol pareltjes van zinnen. Kortom, ook een aanrader!

Welke boeken kunnen jullie mij aanraden? Zijn er boeken die een diepe indruk op jullie hebben nagelaten of van welk(e) boek(en) hebben jullie heel erg genoten?

Groetjes!
Hilde

11 opmerkingen:

 1. Ik heb ook altijd een boek op mijn nachtkastje, elke dag lees ik wel iets. Heerlijk! Momenteel lees ik Vlam van hoop van Lynn Austin. Ontroerend mooi maar heftig. Ik kan hem je zeker aanraden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip, Esther! Ik ga hem zeker lenen in de bib,ik lees dat het over de Amerikaanse burgeroorlog gaat en dat klinkt interessant. Ik hou je op de hoogte! XX Hilde

   Verwijderen
 2. Ik heb sinds begin dit jaar een blog-leesclub! Altijd welkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt mij heel leuk, Els, om mee te doen met jouw leesclub! Ik kan alleen niet zo goed terugvinden op jouw blog wat ik daarvoor moet doen en welk boek jullie momenteel aan het lezen zijn... Is dat 'Een deel van de hemel' van Claudie Gallay?

   Verwijderen
 3. Na jaren en jaren boeken verslonden te hebben, kan ik me er nu niet meer toe zetten een boek op te pakken. Vroeger trok vooral het fantasy genre.
  Wie weet trekt een goed fantasy boek mij binnenkort weer naar het lezen :-)
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eigenlijk nog nooit een fantasy boek gelezen en ken er dus niks van af. Misschien moet ik het eens een keer proberen? De zin in boeken lezen zal nog wel een keer terug komen bij jou, Sandra! ;)
   Groetjes, Hilde

   Verwijderen
 4. Ik lees graag, meestal tijdens de vakantie. Ik kan genieten van een roman of thriller. Het laatste boek dat ik gelezen heb "De pruimenboom" van Ellen Marie Wiseman (een oorlogsverhaal).
  Groetjes,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip, Martine! Ik ga hem zeker lezen!
   Groetjes, Hilde

   Verwijderen
 5. Oh, ik mag ook graag een tijdje in de boekwinkel snuffelen! De boeken van Herborg Wassmo vnd ik altijd een aanrader! Honderd jaar is een mooi begin... Groeten van Anny van rafels en rozen en natuurlijk van de cavaliertjes. Wat een liefje is jouw Blenheim!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werk al 17 jaar in de bibliotheek, in het systeem kan ik zien hoeveel boeken ik geleend heb. Samen met mijn zoon (ik nam de prentenboeken en later de strips voor hem mee op mijn pas) samen hebben wij al 4093 boeken geleend. Ben net als jij dus heel 'rijk' met de bieb. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waauw, dat is een indrukwekkend aantal boeken! Dat lijkt mij een heel leuke job: in de bibliotheek werken, zou ook nog iets voor mij geweest zijn, denk ik...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!