woensdag 5 november 2014

herfstimpressieOktober is voorbij gevlogen! Maar we hebben genoten van de mooie, zachte herfstdagen...
Ik ben blij met het resultaat van het gequilt kussen dat ik maakte volgens een beschrijving (zigzagkussen) uit het boek: 'De mooiste quiltideeën' van Malka Dubrawsky. Ideaal om restjes stof te verwerken en dat is wat ik momenteel probeer te doen: wol en stof gebruiken die ik nog heb liggen vooraleer naar de winkel te rennen voor altijd maar meer spullen! Dat doe ik nochtans graag, hoor! ;)Maar too much is too much: eerst maar eens creatief zijn met wat ik in huis heb...
Manfred de muis lag al een hele tijd te wachten om in elkaar gezet te worden (herkenbaar?!), maar het is er in de herfstvakantie toch van gekomen. Een fijn haakwerkje dat afkomstig is uit het boek: 'Zoomigurumi  2', samengesteld door Joke Vermeiren.
De bloemenkrans heb ik gemaakt voor op het graf van mijn allerliefste moeder. Het is moeilijk te vatten dat het op 4 november alweer 6 jaar geleden was dat zij stierf. Veel te jong en na meer dan 22 jaar ziekte. Het gemis is er nog steeds, maar gelukkig ook de vele mooie herinneringen en de dankbaarheid. Om haar sterfdag een beetje draaglijker te maken, heb ik 's avonds een chocoladetaart gebakken.
Mijn moeder hield enorm veel van bakken en kon ook bakken als de beste: brood, taarten, wafels,...
Bovendien is chocoladetaart in mijn ogen echt troosteten: een aanrader voor al wie het nodig heeft!
 
Hier volgt het recept:
Je hebt nodig: 200g pure chocolade, 200g boter, 200g suiker, 100 gram bloem en 4 eieren
Smelt de boter samen met de chocolade en hou apart. Klop de eieren samen met de suiker tot het geheel wit wordt. Voeg langzaam de bloem toe. Voeg dan de gesmolten boter en chocolade toe.
Smeer een springvorm in met boter en giet het mengsel daarin. Bak gedurende 50 minuten in een heteluchtoven op 180°C.
 
Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke herfstimpressie! Ik zie alleen maar leuke (en lekkere!) dingen voorbij komen: het muisje is een schatje, het kussen geweldig, je krans is o zo mooi, hondje is een cutie, je heksensfeerhoekje superleuk... Kortom een heerlijke post!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!