zondag 9 november 2014

Boekentijd

Omdat het nu boekenbeurstijd is, wil ik graag enkele van mijn favoriete boeken tonen.
Het is al heel lang geleden dat ik zelf nog eens op de boekenbeurs in Antwerpen ben geweest, maar het is eerlijk gezegd elke week wel een keer 'boekenbeurstijd' voor mij... Ik doe namelijk niets liever dan tijdens mijn middagpauze binnenspringen in de nabijgelegen boekenwinkel om 'te zien of er iets nieuws is binnengekomen'.
Romans ontleen ik meestal uit de bibliotheek, maar sommige andere boeken koop ik liever zodat ik ze kan vastpakken wanneer ik er maar zin in heb. Creaboeken, kookboeken en bakboeken hebben een grote aantrekkingskracht op mij, net als (sommige) interieurboeken. Niet de 'cleane' interieurboeken, maar wel de boeken met echte, bestaande interieurs van 'echte' gezinnen, zoals bijvoorbeeld 'Kleur in huis' van Ashlyn Gibson.

Maar laten we het vandaag eens over mijn favoriete creaboeken hebben!


'Zo geknipt 1' en 'Zo geknipt 2' staan absoluut bij mijn topfavorieten!
Toegegeven, uit 'Zo geknipt 2' heb ik nog niets gemaakt, maar het is in dezelfde stijl opgevat als het eerste boek en er staan verschillende dingen in die ik heel graag binnenkort wil maken, zoals de laptophoes, een damesbloesje en kokertasjes.
Uit 'Zo geknipt 1' heb ik verschillende 'recepten' gemaakt: de zadelhoes, een hoesje voor hondenzakjes, stoffen boekomslagen, een ritstasje, het babyjasje, een zwemzak, de tas met verzonken rits en niet te vergeten: het mandje krokantje, één van mijn topfavorieten.
Als ik er over nadenk, is 'Zo geknipt 1' het meest gebruikte creaboek hier in huis en ik wil er zeker nog meer dingen uit maken. Wat mij betreft is dit absoluut te danken aan de heldere, duidelijke werkbeschrijvingen in het boek die maken dat een naaiproject eigenlijk niet kan mislukken! Een grote pluim voor Sanne, Riet en Lies!


Op het vlak van haakboeken sprongen bovenstaande 2 boeken er wat mij betreft uit het voorbije jaar. Beide boeken zijn erg inspirerend en mooi!

 
Deze boeken kocht ik jaren geleden via internet (ze zijn bij mijn weten niet in de doorsnee Belgische boekenwinkel te koop). Ze zijn in het Engels en zijn uitgebracht door Purl Soho. Dit is een wol- en stoffenwinkel in New York die echt de moeite waard schijnt te zijn om te bezoeken. Helaas heb ik geen plannen om naar New York te gaan en ik vrees dat mijn budget het ook niet toelaat om ongelimiteerd mijn gangen te gaan in deze 'snoepwinkel voor volwassenen', zucht... Maar dromen mag en zeker ook wegdromen in de prachtige boeken die ze uitgeven:
 

Deze potloodrol heb ik al een paar keer gemaakt. Zalig om restjes stofjes uit te kiezen die bij de kleur van het potlood passen!


Deze olifant maakte ik jaren geleden voor onze dochter als kerstkadootje.


Een prachtige quilt die op mijn 'to do' lijstje staat: zo mooi (en ideaal om favoriete stofrestjes in te verwerken, misschien van babykleertjes van E.?)!


Gemakkelijk te maken knuffels met hoog knuffelgehalte als je ze in een zacht fleecestofje maakt, leuk om samen met je kind te maken.


Gevilte stenen: getest en goed bevonden!


Het patroon van deze chevronsjaal ben ik momenteel aan het breien met goedkope Wibrawol. De wol die men gebruikt in deze boeken, is allemaal buitengewoon prachtig en van topkwaliteit, maar niet van het goedkoopste...


Deze 'hourglass sweater' staat ook nog op mijn wensenlijst, het lijkt me een ideale trui voor in het voorjaar, wie weet lukt het mij om hem deze winter te breien?!

Ik vind de foto's in deze 3 boeken stuk voor stuk prachtig vormgegeven en wat ik er ook zo tof aan vind, is dat je op bepaalde foto's, bijvoorbeeld een detailfoto van een quilt, kan zien dat niet elk steekje even perfect is of dat niet elk lapje stof even perfect aansluit op het andere. De imperfecties maken de genaaide en gebreide stukken echt en haalbaar voor iedereen die graag naait en breit. Bij mij komt het namelijk ook geregeld voor dat, ook al doe ik nog zo mijn best, een machinaal gestikt patchworkpatroon niet perfect uitkomt, en dan vind ik het een hele opluchting om te zien dat het bij de boeken van Purl ook niet altijd het geval, oef!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke boeken allemaal! Die van Sanne en Riet 2 staat ook op mijn verlanglijstje...Die 3 NewYorkers lijken me ook wel wat! Die sjaal van jou gaat prachtig worden! Ik ben benieuwd!
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Doordat het zo lang zacht weer blijft, heb ik de neiging om de sjaal wat aan de kant te schuiven, maar als hij af is, post ik zeker een foto!

   Verwijderen
 2. Ik herken mezelf in jou 'boekenaankoop' gedrag. Echte 'lees'-boeken zoals trillers leen ik ook in de bib maar kook-,bak- en handwerkboeken koop ik ook liever. Ik durf vooraleer mijn oogjes te sluiten, 's avonds een kookboek te 'lezen'.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde! Voor mij geen 'vijftig tinten grijs' maar 'dagelijkse kost' voor het slapen gaan! ;)

   Verwijderen
 3. Je hebt een mooie collectie! Ik was vandaag op de boekenbeurs. Het was daar heel erg druk. Eerlijk gezegd ga ik liever naar de boekenwinkel, maar om echt alles te kunnen bekijken is de boekenbeurs wel een leuk evenement. Zo Geknipt 1 heb ik ook thuis in m'n boekenkast. Die boeken van Purl Soho zijn echt knap. Ik ben ook een grote fan van hun blog, daar staan ook altijd leuke dingen op. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, hun blog is prachtig en inspirerend, he! Misschien maar goed dat hun winkel niet in Antwerpen is, anders kocht ik me er arm...

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!