zaterdag 24 mei 2014

Als de man van huis is...

Opgepast: waarschuwing! Gevoelige kijkers kunnen nu best wegklikken...
Het is hier namelijk best chaotisch in huis op dit moment...

 
Samen met de dochter heb ik even het huis voor mij alleen en dat betekent dat ik mij helemaal kan laten gaan met stof en schaar!


Niet dat ik dat anders niet kan of mag, hoor, maar nu gaan toch echt even alle remmen los!
Ik laat de boel de boel en doe helemaal mijn eigen zin!

 
Zelfs de hond kijkt bedenkelijk bij het zien van dit alles...


Maar, hè! Kijk eens wat voor moois er al is ontstaan uit deze chaos! De Juliette-clutch uit het fan-tas-tische boek van Elisanna en Finch!
Oh, dit boek is een echte aanrader! Mooi vormgegeven en duidelijke, heldere werkbeschrijvingen: precies wat ik graag heb.
 
 
Volg het stappenplan en je komt bij dit! Ik koos voor de kleine versie (van iedere tas in het boek is er een kleine en grote versie die je kan maken), ideaal om mijn make-up in te bewaren.

 
De stofjes komen van de Veritas. Daar was er deze week een actie: 2+1 van de producten van 'Made by me', tja, onweerstaanbaar voor mij, ondanks de hoeveelheid stofjes die ik al heb (zie bovenste foto!).  Toch vind ik het een heel goed argument dat je geregeld handwerkspulletjes moet blijven aanschaffen, want zo moet je niet telkens naar de winkel als je iets wil maken. Niets zo demotiverend als vast te stellen dat je iets niet in huis  hebt als je met een naaiprojectje wil beginnen, nietwaar?!Dit portemonneetje is gemaakt volgens een beschrijving die ik ooit vond op anni-tas: supergemakkelijk, snel en 'kan-niet-fout-gaan'!
 
Wat ben ik blij dat, onder andere dankzij de vele (naai-)blogs, het zoveel gemakkelijker is geworden om zelf dingen te maken... Verschillende bloggers, waaronder Elisanna, die al langer één van mijn favorieten is, hebben ondertussen een zelfmaakboek geschreven en ook op tal van blogs kan je de meest uiteenlopende, fantastische werkbeschrijvingen terugvinden: gewoonweg geweldig!
Terwijl vroeger, pakweg 10 jaar geleden, toen ik ook al een poging ondernam om zelf kinderkleding te naaien en enkel de Knippie voorhanden had, naaien mij even moeilijk leek als Chinees leren...
Om maar te zeggen: het hangt veel af van hoe je iets uitlegt!
 
Tot binnenkort!

2 opmerkingen:

  1. Je tasjes zijn supermooi!
    En aan stofjes ontbreekt het jou ook niet zo te zien! ;)
    Anni-tas kende ik nog niet. Leuk al die tutorials daar! Die ga ik zeker eens gebruiken!
    Fijn weekend nog!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!