:: Buiten
Geen betere manier om je hoofd leeg te maken dan eens goed uit te waaien en te genieten van de natuur!
:: Binnen
Of toch, ik weet nog een manier om heerlijk te ontspannen: me lekker binnen in de zetel nestelen en kleurrijke granny's haken! Het patroon is eenvoudig en de kleuren bezorgen mij een instant happy gevoel!
Het babydekentje linksonder haakte ik vorig jaar. De lapjestoren die ik nu aan het haken ben, ga ik een crèmekleurige rand geven en ik hoop er deze keer een groter dekentje mee te haken voor hier thuis op de zetel.
De teller staat momenteel op 37 lapjes. Het begint moeilijker te worden om nieuwe kleuren katoen (Catania van Schachenmayr of Phil Coton 3 van Phildar) te vinden... Misschien moet ik de crèmekleurige rand breed genoeg maken om een voldoende groot dekentje te bekomen? Of moet ik morgen de winkel induiken om op zoek te gaan naar nieuwe kleurtjes (ook niet zo'n zware opgave, hoor!).
Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens wafels had gebakken, maar het afgelopen weekend kwam het er nog eens van...
Mmmm, heerlijk met een kopje lekkere chocomelk!
Onze hond was doodmoe na de vijf kilometer lange wandeling van eerder die dag, maar toen ik de wafels begon te bakken, was hij er snel bij. Dat is het nadeel van zo'n grote, goeie neus! ;)
Het recept voor de wafels kreeg ik vele jaren geleden van een lieve overbuurvrouw.
Ik wissel wel eens af van wafelrecept, maar dit recept komt toch regelmatig terug aan bod.
De wafels zijn lekker van zodra ze uit het wafelijzer komen, maar kunnen ook prima bewaard worden (langer dan een paar dagen lukt bij ons niet... ze zijn te lekker om lang in de kast te laten liggen).
Hier volgt voor jullie exclusief het recept!
Voor ongeveer 26 wafels (je kan naar hartenlust de hoeveelheden vermenigvuldigen uiteraard...) heb je nodig:
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram margarine (Solo, in mijn geval)
- 275 gram suiker + een zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 175 ml bruisend water
- een snuifje zout
Doe in één (kook-)pot de bloem en het snuifje zout.
In een tweede (steel-)pan smelt je de boter met de suiker en de vanillesuiker en daarna voeg je er het spuitwater aan toe.
Doe de inhoud van het tweede pannetje bij de eerste pot en roer goed zodat er geen klonters in blijven.
Daarna roer je het eigeel door het deegmengsel en tot slot het stijfgeklopte eiwit.
En... bakken maar! Laat de heerlijke wafelgeur maar komen en eet smakelijk!
Liefs,
Hilde