zondag 1 februari 2015

De voorbije week...

... heb ik niet stilgezeten maar bloggen kwam er jammer genoeg niet van. 
Daarom een 'verzamelblogpost' van de dingen die ik de afgelopen week gemaakt heb of nog aan het maken ben.


Deze Ipadhoes in 'apple' stof maakte ik voor mijn lieve schoonmoeder die afgelopen woensdag 79 jaar werd. Ja hoor, ze gaat mee met haar tijd: een Ipad en ook facebook hebben geen geheimen voor haar!


Voor de binnenkant gebruikte ik een sterretjesstofje. Ik vond een dikkere rits goed bij het geheel passen. Het patroontje komt uit 'Stof voor durf het zelvers 1'.


Is dit geen vrolijk zicht, al deze gekleurde lapjes op een rij?! Ik liet me inspireren door haar en ging bij wijze van winterse kleurentherapie aan de slag met alle bolletjes Catania katoen die ik hier in huis kon vinden! Eerder maakte ik al eens een regenboogdekentje, maar toen ik bij 't Bezige Bijtje dit zag
kon ik mij niet inhouden om er opnieuw één te maken. Het werkt in op mijn goed humeur, weg winterdip!


Tot slot ben ik gisteren begonnen met het breien van de 'Anna cardigan' uit de La Maison Victor, editie 4 winter 2014. Het Lace Lux-garen van Lana Grossa breit heel aangenaam, maar ook al brei je het patroon met dubbele draad, het gaat langzaam en het zal een werkje van lange adem worden, denk ik...


Ik hou jullie in elk geval op de hoogte!


Een fijne week en tot binnenkort!

7 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke ipad hoes. Echt een ontzettend gaaf stofje! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Allemaal! Die appeltjesstof voor de ipad van de schoonmama (knap van de schoonmama trouwens!), de regenbooglappekes brengen alvast wat "zon" en de Anna cardigan is tijdloos... dus tegen volgende winter? Geen probleem toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Eigenlijk alles wat je maakte of mee bezig bent.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Creatief weekje heb je gehad. Heel mooi allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi allemaal! De gekleurde blokken zijn heel vrolijk! Prachtig garen zo te zien voor de cardigan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alles is even mooi! De I-pad hoes is schitterend, helemaal perfect voor een hippe dame! Die gekleurde blokjes, leuk!! Ik hou van felle kleurtjes en ik ben dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Even benieuwd ben ik naar het eindresultaat van de cardigan. Volgens mij ben je echt een alleskunner... En alles even mooi, ben een beetje jaloers hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bent echt wel van alle markten thuis ! Schitterende Ipadhoes ! Knap van je schoonmama om bij de tijd te blijven ! Van je gehaakte lapjes word ik vrolijk en kom ik gelijk in lentestemming.
  En ook die cardigan wordt ongetwijfeld een topper ! Je moet het maar doen !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!