vrijdag 2 januari 2015

Een gelukkig Nieuwjaar!


Ik wens iedereen het allerbeste toe voor 2015: een jaar dat hopelijk veel geluk mag brengen, een goede gezondheid, veel lachen, tevredenheid en creatief maakplezier!


Ik heb geen lijst van goede voornemens gemaakt, maar ik heb gisteren het jaar alvast goed ingezet met in mijn eentje 10 kilometer te lopen langs de velden in de buurt waar ik woon. Daar kan ik zo van genieten: de rust, de prachtige natuur om mij heen, mijn hoofd leegmaken en 'ontstressen'. Toegegeven, het vraagt soms wel wat doorzetting om mijn sportkleren aan te doen en te vertrekken, maar eens ik (rustig) aan het lopen ben, is het genieten geblazen.


Ik maakte een stoffen boekomslag voor een dik schrift waar ik in 2015 zo nu en dan mijn 'mijmeringen' in zal neerschrijven (voor mij persoonlijk welteverstaan). Een soort van dagboek, maar dan niet op dagelijkse basis (dat kan ik immers niet volhouden) maar wel om regelmatig in te schrijven. In het verleden gebruikte ik hiervoor de prachtige schriften met harde kaft van Moleskine, maar ik dacht nu: 'laat ik maar eens gebruiken wat ik nog heb liggen in plaats van naar de winkel te hollen'. En met een mooi stofje errond, ben ik heel tevreden met mijn 'nieuwe' schrift! Het schrijven helpt mij om mijn gedachten en gevoelens te ordenen (stiekem denk ik wel eens dat ik vast een diagnose ADHD zou krijgen als ik nu nog zelf op de schoolbanken zat...).
Hoe je een boekomslag maakt, kan je terugvinden in het boek: 'Zo geknipt' van Sanne en Riet.
Vanaf januari, vanaf NU dus, gaat de sew along van het tweede 'Zo geknipt' boek van Riet en Lies van start. Ik heb het boek hier thuis al liggen en er staan heel veel toffe dingen in en dus ga ik proberen aan de sew along mee te doen. Wie doet er nog mee?!

Oh ja, mijn Chloë jas uit La Maison Victor... Hij is zo goed als af, maar ik wacht met het posten van foto's waarop ik de jas draag tot zondag. Dan is onze dochter namelijk terug thuis van snowboardvakantie en zij mag/moet de foto's maken (aan het uitzoeken waar de zelfontspanknop op mijn fototoestel ergens zit, begin ik liever niet...).
Maar hier alvast een kleine sneakpeek:


Tot binnenkort!

14 opmerkingen:

 1. Hilde, ook voor jou de allerbeste wensen!
  De jas ziet er nu al heel mooi uit, ik kijk uit naar je foto's van zondag.
  Was een leuke babbel deze week in de bib. Indien de toevallige ontmoetingen uitblijven, kunnen we altijd een keertje afspreken ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moeten we dan zeker eens doen, Leen! Groetjes

   Verwijderen
 2. Ook het allerbeste gewenst voor 2015! Ben benieuwd naar de foto's van de jas en ik vind het knap dat je 10 km loopt. Ik begin steeds aan de start-to-run, maar werkt het nooit af, er komt altijd vanalles tussen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Misschien helpt het als je voor de start-to-run met iemand afspreekt om samen te lopen? Dat kan soms net dat duwtje in de rug geven dat je af en toe nodig hebt.

   Verwijderen
 3. Ook de allesbeste wensen voor 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een warm en inspirerende blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig nieuw jaar!

  Ik vind je schriftkaft erg mooi en die jas die ziet er heerlijk uit (wacht op showtime, je bent er vast heel erg mooi mee)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga niet meedoen met de sew along want dat kan ik niet bijbenen... al veel te veel andere plannen... alhoewel ik me dat boekje wel snel wil aanschaffen!
  Knap jong 10 km... lukt me niet meer na een jaartje bijna niet lopen... Maar je doet me weer zin krijgen om terug te starten! En naar je Chloë jasje ben ik curieus! Snel een fotootje laten maken door de dochter! De voering vind ik alvast heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de plannen die jij allemaal al hebt zijn niet van de poes, Kris! Goed bezig, ze! Hoewel, dat lopen dat past er nog wel bij, bij je gezonde suikervrije en ecologische levensstijl!

   Verwijderen
 7. Je jas ziet er prachtig uit! Chloé staat ook nog op mijn lijstje, waarschijnlijk wordt dat wel einde van dit jaar voor ik er tijd voor heb... Nou ja, kan ik hem meteen gebruiken komende winter. Wat knap, 10 km gelopen! Ook je kaft is prachtig, wat een leuk stofje (welk stofje?)! Dat je maar een fijn, creatief jaar mag hebben samen met alle mensen die je lief zijn en dat het schrift/boek maar vol mag komen met alle mijmeringen zodat je aan het eind van 2015 terugkijkt op een mooi jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Natalie! Het stofje is er eentje van Petit Pan, ooit eens online gekocht. Er is een winkel van Petit Pan in Antwerpen, echt de moeite om eens een kijkje te gaan nemen als je daar ooit komt!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!