donderdag 22 oktober 2015

Nog meer breisels

Nadat de dochter-trui klaar was, ben ik begonnen aan een vest voor mijzelf. Een Bernadette lookalike. Tot een tweetal maanden geleden had ik nog nooit van 'een Bernadette' gehoord. Toen mijn schoonzus mij erover aansprak, viel ik compleet uit de lucht. Een watte? 'Je moet het maar eens googelen', zei ze, en ja, vanaf toen kon ik er niet meer naast kijken! 
Ik heb de indruk dat elke wolwinkel tegenwoordig wel zijn eigen patroon voor een Bernadette heeft, gratis bijgeleverd bij aankoop van de wol... Zelf ben ik een grote fan van de prachtige wol die ze bij Julija's shop in Antwerpen verkopen. Dat is voor mij nu eens een 'snoepwinkel voor volwassenen'! Zoveel mooie wol in de prachtigste kleuren! Ken je dat hebberige gevoel dat je dan plots kan krijgen? Ik moet mijzelf echt tot de orde roepen, streng zijn en zeggen: 'Nee, Hilde, je koopt alleen die wol die je direct voor een welomschreven iets gaat gebruiken!'


Deze keer was ik dus 'flink' geweest bij mijn bezoek aan Julija's shop en kocht ik alleen wol voor mijn Bernadettevest. Ik kocht 10 bollen Debbie Bliss Angel, een prachtige wol bestaande uit een mengeling van mohair en zijde. 
Het patroon kreeg ik erbij en heet: 'Loranne cardigan'. Ik breide met naalden nummer 10 (nummer 8 voor de boorden) en met 5 draden tegelijk. Dit breit snel en het patroon is ook gemakkelijk.


Dit is dus geen 'Bernadette' maar wel een echte 'Loranne'! 
Ik ben er heel blij mee en ik weet zeker dat ik nog veel plezier van deze vest ga hebben. Hij is heerlijk zacht en licht en niet te 'oversized'.


En speciaal voor Sandra: een foto van de trui, gedragen door mijn dochter! 

Lieve groet, 
Hilde

9 opmerkingen:

 1. Hihi...zo herkenbaar..dat gretige als je in zo'n mooie wolwinkel staat! Ik vind deze wol zooo mooi...en hij staat je ook mooi. Ik geloof meteen dat ie heerlijk draagt...echt zo'n 'woon'vest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fjietfjieuw!! Staat je dochter goeoeoed!! Dat V-tje is subliem. Dankjewel voor het showen!
  En je Loranne is ook al zo mooi. Prachtige kleur en volgens mij licht én warm. Een zacht wolkje waar je je in kunt verschuilen.
  Ik ben jaloers op je discipline trouwens. Ik heb op het moment nét wat projectjes (én wol) teveel omhanden. Maar als het goed is, komen er dit weekend weer wat dingetjes af :-)))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor! En een Bernadette... Nog nooit van gehoord. Maar dat zal dan vanaf nu vast en zeker ook gebeuren haha
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2 mooie creaties ! Ja, het is soms verleidelijk om die mooie wol te laten liggen.
  Ik heb net een "oversized" vest klaar, nu nog de afwerking ......
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook maar eens op Google kijken :) Zowel het vest als de trui zijn prachtig en uniek natuurlijk. Zelfgemaakt is toch leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi allebei trouwens maar de blauw heeft natuurlijk mijn voorkeur ,en ook al genioeg spinwol voor iets

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er allebei supermooi uit! Ik krijg meteen zin om mijn breinaalden erbij te pakken :) Ik kwam woensdag langs Julija's shop en ben er bewust niet binnen gelopen haha. Eerst wat andere projecten afmaken voor ik nieuwe wol of stof mocht kopen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor en wat doe je dat snel en wat een mooie keur ook! Ik was laatst in Antwerpen en volgens mij was ik in die wolwinkel die jij noemt.
  Die was inderdaad prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw Hilde wat mooi hier!! Helemaal naar mijn hart, we houden overduidelijk van dezelfde dingen, en het vastleggen van al dat moois is net zo belangrijk EN zo leuk he, heel fijn om jou nu te volgen!!!

  Groetjes ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!