donderdag 30 juli 2015

Terug van weggeweest

Onze reis naar Kroatië zit er jammer genoeg weer op, maar we hebben er heel erg van genoten!
Enkele sfeerbeelden van de voorbije vakantie...
We verbleven tijdens de eerste week op twee verschillende campings. De eerste was camping Glavotok op het eiland Krk. Naar onze smaak was het hier ietwat te groot en te toeristisch en na 2 dagen trokken we verder naar Nin. Hier vonden we een kleine camping, Dispet, met een meer gemoedelijke sfeer. 
Nin is een klein en mooi stadje. Het plaatsje staat bekend omwille van zijn zoutwinning maar ook als kite en windsurf hotspot. Man en dochter konden zich hier al eens goed uitleven op de surfplank, maar het uiteindelijke doel van onze reis was toch Viganj, gelegen op het eiland Peljesac. Hier hadden we een huisje gehuurd, apartmani Vanda, waar we 14 dagen verbleven. Tja, ik vrees dat met het ouder worden onze behoefte aan meer comfort steeds maar toeneemt... Na jaren van kamperen met de tent schakelden we over op ons camperbusje en nu dus een huisje... Al moet ik zeggen dat de verantwoordelijke dader niet in de eerste plaats bij ons ligt, maar wel bij... ons hondje! Je zou het niet zeggen als je hem op de foto hierboven ziet, maar dat schattige, knuffelige beestje kan snurken voor tienduizend man en hield ons tijdens het kamperen in tent of camperbusje menige nacht uit onze slaap... Om maar te zwijgen over de vreemde blikken die mijn man toegeworpen kreeg als hij 's morgens op de camping zijn tanden ging poetsen! 
Het huisje waar we verbleven lag op 20 meter van de zee en van hieruit was het ideaal om te vertrekken met surfen. Bijna iedere dag hebben mijn man en dochter kunnen surfen. Rond een uur of twee begon het meestal te waaien, en dat tot een uur of zeven, acht. Een droom voor windsurfers en kiters! Het weer was er heerlijk zonnig en warm en de sfeer die er in Viganj hangt is naar onze mening uniek: heel relaxed en 'easy going'. Veel Belgen of Nederlanders kom je er niet tegen, maar daar heeft de afstand wellicht mee te maken. Wij reden 1800 km om er te geraken, wat niet niks is. Toch zijn we hier al verschillende keren naartoe gereden, we hebben er een beetje ons hart verloren, denk ik! In ieder geval zit onze zomervakantie er weer op, de batterijen zijn opgeladen en ik moet eerlijk bekennen: veilig en wel terug thuis komen na een fijne vakantie vind ik ook heel plezant, hoor!
Volgende keer vertel ik meer over mijn creatieve bezigheden op reis...
Liefs,
Hilde

8 opmerkingen:

 1. Ik las het al op IG hoe tof jullie het daar hadden... maar 1800 km is echt wel heel ver...Als ik je foto's zie toch het overwegen waard!
  Onze surfvakanties speelden zich af in Torbole aan de bovenkant van het Gardameer... samen met Riva en Malcesine ook de surfspot! Ook een aanrader doch om te kamperen heel druk...piepkleine plekken... we huurden soms zelfs 2 plekken omdat we met heel ons hebben en houwen niet op 1 plek pasten... Haha een snurkende hond... hebben wij geluk dan! Want wat ons betreft gaat er niks boven kamperen... zalig om tijdens je vakantie te kiezen welk je volgende stop zal zijn... Momenteel nog Dordogne en morgen richting huis met stop in Fontainebleau... Maar thuiskomen gaat inderdaad ook weer leuk zijn... weer genieten van al de (overbodige) luxe die we daar hebben!
  Hou je wat zon vast tegen dat wij ook terug zijn?
  Enne wat hulp bij kousen breien betreft...daar hou ik je aan!!! Zo ver is Antwerpen niet voor ons!!!! :-)
  Bonjoerekes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's ! Kroatië is een mooi land, het plan was om in september 1 weekje naar daar te trekken.Maar eind september wordt ons tweede kleinkindje geboren dus best maar in België blijven. Het zal voorjaar 2016 worden.
  Kijk uit naar je creaties op reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het delen van jullie vakantieervaringen met mooie foto's.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie plaatjes en klinkt heerlijk fijn dat jullie genoten hebben ,en ja kamperen is heerlijk maar iets meer gerief ook niet weg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom terug.
  Ik ben benieuwd naar je creatieve werkzaamheden op vakantie
  (al heb ik al wel wat previews via IG gehad, denk ik )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat ik wat hondentrainingslesjes bij jou moet komen volgen, dan kunnen we die van ons misschien ook eens mee op vakantie nemen. Momenteel blaft hij veel tegen spelende kinderen en joggers. En net die mensen kom je veel tegen aan/op het strand...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijke vakantie. Heel even dacht ik dat je naast ons op de camping in Italië stond. Ik hoorde daar namelijk het woord 'appelblauwzeegroen'. Ik kende dat alleen maar van jouw blog. Bleek dat het in België een veelgebruikt woord is... Ha ha...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!