zaterdag 13 juni 2015

Zaterdag


Op zaterdag staat alles hier in het teken van het huishouden. Opruimen, poetsen, wassen, boodschappen doen, maar ook uitgebreid de tijd nemen om te koken. Liefst een grote portie zodat we daar op een andere dag, met minder tijd om te koken, van kunnen profiteren.
Poetsen is niet meteen mijn favoriete bezigheid (ik ben wel altijd heel blij als het gedaan is en als de boel weer aan de kant is, liefst opgefleurd met een bloemetje...), maar koken doe ik graag.
En als je dan net nieuwe pannenlappen hebt gehaakt, is het extra leuk om in de keuken te staan! ;)


Ik haakte van een restje katoen twee pannenlappen in een wafeltjespatroon.


Maar wat zit er eigenlijk onder dat deksel?! Het is onze klassieke, home-made pastasaus met paprika, tomaten, ajuin, knoflook en gehakt en natuurlijk veel kruiden. Deze saus eten wij bij spaghetti, op pizza en verwerkt in lasagne, zoals vandaag de bedoeling is...


De saus werd verwerkt in twee lasagneschotels. Ik wisselde telkens een laag tomatensaus af met een laag bechamelsaus met spinazie.
De glazen schotel gaat de diepvries in en zal binnenkort, na een lange werkdag, overheerlijk smaken.


En dit was ons avondeten. Het smaakte heerlijk buiten op ons terras. Zomer!

Fijn weekend!

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!