zondag 28 juni 2015

Hrvatska!

 
Hrvatska, oftewel het wondermooie Kroatië, alwaar wij ons hart hebben verloren...
Hier gingen wij vorige zomer op reis en we keren er deze zomer met veel plezier terug!
De Afrikaanse bloemen heb ik daar gehaakt, geïnspireerd door de prachtige kleuren rondom mij.
Het patroon van deze Afrikaanse bloemen kan je hier vinden, met dank aan Karin aan de haak maar ook aan 't Bezige Bijtje waar ik oorspronkelijk de link naar het patroon vond en wiens blog ik erg inspirerend vind.
 

Het plaatsje waar we vorig jaar naar toe gingen in het zuiden van Kroatië straalt een heel ontspannen sfeer uit.  Het is er gezellig druk maar niet te druk.
Het accent ligt er op de natuur, het water, de zee. En dat komt goed uit, met 2 gepassioneerde windsurfers in ons gezin!


Het bloemenkussen is sinds vandaag he-le-maal af (weer een WIP die ik van mijn lijstje kan schrappen! ;)) en het aftellen naar de zomervakantie kan voor ons stilaan beginnen...

 

De voorbereiding op een vakantiereis betekent voor mij al de helft van de pret.
Ik ben momenteel volop bezig met het verzamelen van ruim voldoende leesboeken en haak- en breipatronen, want ah ja, er gaat uiteraard een heleboel wol en katoen mee op reis! Niets zo leuk dan op een zuiders terrasje zitten haken of breien!

Hebben jullie misschien nog boekentips? Wat nemen jullie mee op reis van haak- of breiwerk?
Ik ben heel benieuwd...

Groetjes!

14 opmerkingen:

 1. Mooi je kussen, heel mooi...verdorie er mogen hier in blogland niet te veel mooie dingen passeren of ik begin meteen weer aan een boel tegelijk... mag niet want er ligt nog wel wat af te werken hier thuis... zoveel dat mijn twee maanden vakantie niet voldoende gaan zijn...pffff.
  Ik neem zeker en vast ook haakwerk mee alleen kom ik er tijdens de zomervakanties meestal niet echt aan toe... In de winter is het sneller donker en zijn de (haak)avonden langer... Het haakwerk dat ik meeneem gaan nu die dingen zijn die verder afgewerkt moeten worden.... :-(
  Een een tip voor een mooi boek... "Als je het licht niet kunt zien" Anthony Doerr... Ik las het in één ruk uit! Over een blind meisje in de tweede wereldoorlog. Echt een aanrader.
  Fijne reisplannen nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de boekentip, Kris, het boek ligt ondertussen hier thuis bij op de stapel! ;)

   Verwijderen
 2. Mooi kussen, mooie kleuren en de african flower blijft mooi vind ik.
  Ook ik neem altijd haakwerk mee. Ik heb soms zelfs wel zitten proefhaken in vakanties maar dat ga ik niet meer doen heb ik besloten. Geen denkwerk meer maar alleen nog patronen waarbij ik niet hoef na te denken en niet te veel verschillende dingen of vulling voor mee hoef te nemen. Ik denk een omslagdoek of een sjaal of misschien wel een leuk boodschappentasje want die kan ik dan ook gelijk gebruiken ;) Oh jeeeee, zie daar ga ik ook al weer! Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, haakwerk met veel denkwerk neem je beter niet mee op reis, het moet ontspannend zijn, he. Een omslagdoek lijkt mij een goed idee!

   Verwijderen
 3. Schitterend kussen zeg!
  Ik neem op vakantie meestal een nieuw project mee. Als het kan, iets kleins of iets met blokken.
  Op een terras met een deken op schoot is niet handig :-))
  Veel voorbereidingsplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Sandra! En ja, op een zomers terras met een deken op je schoot, dat is het niet, he! :) Blokken of granny's lijken me ideaal, in een lichte katoen bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 4. Een heel mooi kussen! Als ik de foto's zie dan kan ik me voorstellen dat je je hart in Kroatië verloren hebt. Nog een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Heb je genoten van je blogpauze? Heel tof dat je weer terug bent!

   Verwijderen
 5. Een prachtig kussen. Een haakwerkje neem ik wel mee op vakantie, misschien iets met grannies.
  Het laatste boek dat ik gelezen heb : De Nachtegaal van Kristin Hannah, gaat over 2 zussen in de 2de W.O.
  Geniet van de vakantie in Kroatië.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb meteen nagekeken of dit boek aanwezig is in de bib maar het is helaas uitgeleend momenteel. De inhoud spreekt mij alvast heel erg aan, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 6. Mooi kussen en ja ik neem ook altijd van alles te doen mee maar niet alleen als ik op vakantie ga maar ook naar kenissen en mijn dochter ik moet iets doen hoor en praten en breien gaat goed samen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik helemaal met je eens, Marloes! Breien en praten gaat heel goed samen, ik kan ook slecht in de zetel zitten zonder iets te doen met mijn handen.

   Verwijderen
 7. Wat een supermooi kussen, leuke kleuren! En bedankt voor je lieve reactie op mijn blog! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, Hrvatska! Mijn hart gaat sneller kloppen bij de foto's. Ik kwam vroeger, toen het nog Joegoslavië heette, geregeld op het eiland Hvar, voor de kust bij Split. Mooie herinneringen. Jouw kussen vind ik ook prachtig, daarmee heb je me geïnspireerd voor komende winter!
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!