zondag 14 juni 2015

Ditjes en datjes

 
Een paar weken geleden haakte ik het uitdeelmandje uit het boek 'Haken en kleur: Feest' van Claire Boeter en Saskia Laan.
Mijn teleurstelling was echter groot toen ik merkte dat het mandje te weinig 'body' had om uit zichzelf mooi recht te blijven staan nadat ik de verschillende onderdelen aan elkaar had gehaakt... het mandje stuikte gewoon helemaal in elkaar.
Na wat zoeken naar oplossingen op het internet (opnieuw uithalen was geen optie...), besloot ik het mandje te voeren met verstevigde (vlieseline H250) stof.
Met het resultaat hierboven ben ik best tevreden! Ik hou ook heel erg veel van het mooie bloemetjesstofje van Petit Pan, afkomstig van een zelfgemaakte rok die te klein is geworden voor mij...


Na ongeveer 13 jaar gebruik te hebben gemaakt van een zeer eenvoudige Nokia gsm (wel superieure kwaliteit, gezien zijn jarenlange staat van dienst!), heb ik onlangs dan toch de overstap gemaakt naar een meer geavanceerd model. Kwestie van toch een klein beetje mee te gaan met mijn tijd! ;)
Daar moest ik natuurlijk zelf een hoesje voor maken en ik vond een leuk model in het boek 'Zo geknipt 2' van Riet en Lies.
Supereenvoudig om te maken en volgens mij erg praktisch in gebruik door de sluiting van elastiek.

Mocht je denken dat ik alleen maar met naaien bezig geweest ben op deze zondag, nee hoor! Deze voormiddag ben ik samen met mijn man 17 kilometer gaan lopen in het bos. Het kan misschien gek klinken, maar dit is voor ons de ideale tête à tête! Nadat ik eerder dit voorjaar door een knieblessure een 8-tal weken niet kon gaan lopen, ben ik nu superblij dat ik weer wat kilometertjes kan opbouwen zonder ergens last van te hebben. Naast het handwerken heb ik het lopen echt nodig voor mijn mentale gezondheid: het is een ideale ontstresser! En helemaal als je het geluk hebt om op een zonnige dag door een prachtig natuurgebied te mogen lopen!

Liefs,
Hilde

7 opmerkingen:

 1. super gezellig mandje maar ook je hoesje ,en fijn als je de dingen weer kan na zo n blessure.
  Geniet er maar weer van ,lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi mandje en hoesje !
  Ja, de stofjes van Petit Pan vind ik ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop ook hard om te ontstressen! Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder het hardlopen. Fijn dat je blesssure niet meer opspeelt!

  Het hoesje vind ik prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi is je mandje en eerlijk gezegd... Ik vind m zo nog veel leuker met een stofje erin ❤️
  Ik ben ook gelijk je volger geworden, hier en via Bloglovin
  Groetjes. Wendy
  Wendy's Mhaaksels

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 17 km lopen? Whow chapeau jong! Ik ben hier ook al enige tijd aan de sukkel... toch nog eens opnieuw proberen op te bouwen want het is inderdaad zalig...vooral nadien! Het vertrekken vind ik toch nog altijd moeilijk... ;-)
  Mooi je mandje... ik zag het ook in het boekje en ik dacht toen ook "dat gaat niet blijven staan"... knappe oplossing ... nog mooier nu!
  En ook de overstap gemaakt naar een veegveeg ding? Tja... nu nog Instagrammen!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig heb je je 'vastgebeten' in het mandje en een oplossing gevonden. Want hij is leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee om het mandje te verstevigen ! Ik heb hier ook nog een mandje dat ik om die reden zelfs niet afmaakte. Zonde, toch effe aan gewerkt en dan stuikt dat ding ineen. Maar misschien is er weer hoop na het lezen van jouw blogje !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!