maandag 22 september 2014

Once upon a time...

... is de naam van een stoffencollectie van Heather Ross waarvan ik een tijd geleden een metertje kon bemachtigen bij Julija's shop in Antwerpen.
Het is een prachtige stof met, zoals de naam doet vermoeden, sprookjesachtige taferelen.


Gisteren zette ik de schaar in deze prachtige linnen/katoen stof en borduurde er een mantra op die ik mij zo vaak mogelijk probeer voor te houden: Today is a good day! Dit krijgt een plaatsje aan de muur op mijn bureau op school!


Verder naaide ik een tasje om een boek als cadeau in weg te geven. De gele bolletjesstof komt van Veritas.

 
Zoals steeds wanneer ik foto's maak, is mijn lieve, trouwe viervoeter niet ver uit de buurt!


Kijk toch eens hoe een mooi boekje ik vond in de boekwinkel!


Ik ben helemaal weg van de eenvoudige, charmante, nostalgische tekeningen in zachte kleuren!


Tot slot: de plastieken overtrek van mijn Singer naaimachientje was dringend aan vervanging toe. Het bleek gelukkig niet moeilijk te zijn om hier een patroon van te maken en nu kan ik extra genieten van mijn mooie stofje iedere keer wanneer ik mijn naaimachine bovenhaal...

zondag 14 september 2014

Piramide-omslagdoek





Patroon: uit het boek 'Heerlijk haken' van Annelies Baes
Garen: Unicat, kleur 'fruit', gekocht bij blij-dat-ik-brei in Arnemuiden

maandag 8 september 2014

Zondag

Een heerlijke zondag was het gisteren, een mooie nazomerdag met een gouden randje!
De dag begon 's morgens om 8 uur met een eenzame duurloop van 10 kilometer door de velden met een zicht van amper enkele meters door de dikke mist! Ik kwam een konijn tegen dat rustig verder knabbelde in een wei, een kalfje dat naast de wei stond te grazen en mij verbaasd aankeek, nog een jogger en een mevrouw met een hondje. Heerlijk die rust! En hoe mooi zijn bedauwde spinnenwebben! Het lijkt wel kant. Nu ben ik niet zo'n fan van spinnen, maar ik heb wel veel bewondering voor hun prachtige weefsels...

De hond verdiende het ook om lekker lang uitgelaten te worden, dus trokken we na het ontbijt naar het bos, waar de heide mooi paars kleurde en een overgebleven kamperfoeliebloem haar heerlijke geur verspreidde.
En wat is er meer typisch aan de herfst dan een paddenstoel, liefst rood met witte stippen?!


Eenmaal terug thuis kabbelde de zondag rustig verder: beetje koken, eten, was ophangen aan de draad, een sjaal opspannen (het laatste stadium voor hij echt 'af' is, uitstel ligt dan vaak op de loer...) en mijn haaknaaldenetui eindelijk eens afwerken...


Het patroon komt uit het tijdschrift 'La maison Victor' van vorige winter. Daarin stond het als breinaaldenetui, maar een breinaaldenetui heb ik enkele jaren geleden al gemaakt en voldoet nog prima!


Wat maakt een ontspannende zondag helemaal af?! Een boeketje bloemen plukken in de tuin!


En nu kunnen we er weer een weekje tegenaan!

zaterdag 6 september 2014

September

Ik hou van september: de geur van de herfst, de nieuwe start van het schooljaar, het nog onbeschreven witte blad, de veranderende lichtinval, het knisperen van blaadjes op het gras...

 

Tegelijkertijd is september voor mij een erg drukke maand. Toch vond ik gelukkig tijd om voor
baby Lars onderstaand omkeerbaar tasje te maken met 2 prentenboeken als cadeautje.
Bij Lars thuis hebben ze twee hondjes en daarom leek dit stofje, gecombineerd met een soepele jeansstof mij wel toepasselijk.


Ik geef graag kinderboeken cadeau omdat ik denk dat dat altijd in de smaak valt...
Zelf hou ik enorm veel van mooi geïllustreerde kinderboeken. Ik geloof ook heel sterk in de kracht van het voorlezen. Al van toen onze dochter amper een paar maanden oud was, las ik haar voor uit allerlei boeken. Dit ben ik heel lang blijven doen, tot een stuk in de lagere school en toen ebde het jammer genoeg stilletjes weg... Toch blijft het voorlezen voor altijd één van mijn dierbaarste herinneringen en ik kan het iedereen aanraden om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen!

Patroon omkeerbaar tasje: Happy in red
Stoffen: Michael Miller