maandag 31 maart 2014

Blik op de voorbije week






 

We hebben heel erg genoten van het prachtige lenteweer de voorbije week en het blijft nog steeds voortduren: zalig!
Ik hou enorm van bloesembomen en van bloemen... valt het op?
We hebben een border aangeplant, maar het lukte niet om daar een mooie foto van te maken. Hopelijk lukt dit wel binnen enkele maanden wanneer alle planten mooi in de was staan. Ik heb mij echt aan de voorgeschreven  aantallen per vierkante meter gehouden en ik heb mij niet laten verleiden tot impulsaankopen in het tuincentrum. Dat vind ik heel sterk van mijzelf, want meestal breng ik teveel plantjes mee en teveel  verschillende soorten (ik vind heel veel planten mooi...) waardoor de tuin  op den duur een allegaartje werd waarin alle structuur ontbrak. Niet dat het nu een strakke tuin is geworden, hoor!
De voorbije week  was ook een examenweek voor onze dochter en dat wil zeggen dat we haar extra proberen te verwennen door haar lievelingseten voor te schotelen. Veel Italiaanse gerechten en pannenkoeken. Nog twee examens te gaan en ze is er weer van af (voor een tijdje)!

vrijdag 21 maart 2014

Lentekrans


Bij Lucy van Attic24 pikte ik dit idee op. Ik haakte de krans volgens haar beschrijving en vulde hem goed stevig op met wol.
De bloemen heb ik gehaakt volgens de beschrijvingen in het boek '100 bloemen om te haken en te breien' van Lesley Stanfield. Ik steek de bloemen met behulp van speldenkopjes vast op de krans, zo kan ik de bloemen aanpassen aan het jaargetijde.



zondag 16 maart 2014

In mijn keuken







  • Ik bakte voor de eerste keer een wit brood volgens de 'no knead' methode. Het was erg gemakkelijk en geen werk, maar het brood was toch niet zo luchtig als ik hoopte... Volgende keer maar weer een ander broodbakrecept uitproberen... 'Van proberen kan je leren'!
  • In het weekend probeer ik vaak grote hoeveelheden ineens te bereiden zodat ik daarvan porties kan invriezen voor tijdens de werkdagen wanneer ik minder tijd heb om achter het fornuis te staan. Een grote pot spaghetti/pizzasaus...
  • ... en een grote pot kippenbouillon voor vol au vent en voor soep
  • De koekjesbokaal moest dringend weer gevuld worden! Ik koos voor de chocolat chip cookies van Jeroen Meus met grote stukjes chocolade: mmm!
  • Met een bos bloemen kan men mij altijd een plezier doen en als ik er geen krijg, dan zal ik zelf wel een bosje kopen! ;) Deze tulpen maken mij vrolijk!

vrijdag 14 maart 2014

Granny square



Deze granny square vierkantjes, gehaakt in Catania katoen, lagen al een tijdje te wachten om in elkaar gezet te worden. Eindelijk is het er van gekomen! Alleen doen de kleuren erg herfstig aan en dat net nu de lente in het land is... Mmmm... een reden om een nieuwe kussenovertrek in lentekleuren te haken misschien?
 
Een fijn weekend!

dinsdag 11 maart 2014

Haken en bakken

 
Ziehier ons tijgertje!
De verschillende onderdelen lagen al een tijdje te wachten om in elkaar genaaid te worden, maar nu is het er eindelijk van gekomen. En zoals dat meestal gaat, bleek het achteraf helemaal niet meer zoveel werk te zijn... Waarom laat ik het dan toch zo lang aan de kant liggen?!
Het resultaat mag er zijn, vind ik! Een schattig tijgertje uit het boek Zoomigurumi 1 dat de mascotte gaat worden voor dochter dit binnenkort examens heeft.

 
Op de blog Kookgerief las ik het recept voor een appelcake. Mmmm! Dat moest ik meteen uitproberen, want (appel)cakerecepten kan je nooit genoeg hebben, vind ik.
Het is een erg geslaagd recept en de cake smaakt overheerlijk... Bedankt voor het recept, Christine!

 
En nu gaan we smullen...

zondag 9 maart 2014

Krokusvakantie

Het was een heerlijke vakantie!
Ik heb genoten van rustig thuis te zijn en tijd te maken om te naaien en te haken.
Samen met man en hond ben ik een dagje naar zee geweest en dat deed ook enorm veel deugd. De zon scheen en we hebben naast wandelen lekker Italiaans gegeten op een terras in het zonnetje, het leek wel zomer!
Ik hou heel veel van de zee: zijn uitgestrektheid, het blauw, het komen en gaan van de golven. Dat alles brengt mij rust. Ik kijk er dan ook al naar uit om binnen enkele weken naar Zuid-Frankrijk te gaan waar we een weekje aan de Middellandse zee zullen doorbrengen.
Op vakantie  gaat er natuurlijk ook handwerk mee... Liefst veel bolletjes en veel patroontjes zodat ik kan kiezen waar ik op dat moment zin in heb. Maar erg praktisch is dat eigenlijk niet. Daarom ga ik mij deze keer proberen in te perken...
Wat zeker mee gaat is mijn  haaknaald en bol Unikat wol die ik tijdens ons dagje aan zee kocht in Arnemuiden in het winkeltje van Blij dat ik brei. Dank je wel Creaymme voor de tip want jouw blog bracht mij op het idee om hier ook halt te houden.
Ik heb deze wol al op verschillende blogs bewonderd en ik vind het fijn om te haken of te breien met wol in een bepaald kleurverloop. Ik ben dan altijd benieuwd naar dit kleurverloop en het maakt het haken extra leuk.

 
Ik heb de opzet al gemaakt voor deze sjaal maar nu stop ik mijn handwerk resoluut weg in mijn tas, want anders is de sjaal al af voor we op vakantie vertrekken...

 
 
Deze zomerse tas maakte ik vorig jaar volgens een beschrijving in het boek van Sanne & Riet: 'Zo geknipt!' Het is recept 27: schoudertas met verzonken rits. Ik ben een hele grote fan van dit boek omdat het zo'n duidelijke stap-voor-stap beschrijvingen bevat dat er eigenlijk niets mis kan gaan. Succes gegarandeerd!
 
 
Deze tas leek mij vooraf erg ingewikkeld en moeilijk om te maken maar dat viel in de praktijk, dankzij Sanne & Riet heel goed mee!
Nu gaat de tas mee op vakantie als handwerktas. Ik zie dat ik nog plaats heb naast mijn unicat-haakprojectje... wat zal ik nog meer meenemen?!
 
Tot binnenkort!

zaterdag 8 maart 2014

Fotografeer eens een sjaal

Eén van de leuke dingen aan bloggen is  het maken van foto's om op je blog te plaatsen, vind ik. Tegelijkertijd is het niet altijd gemakkelijk om iets mooi weer te geven...
 
Eerst maar eens mijn sjaal neerleggen op mijn favoriete fotoplekje voor het raam, veel buitenlicht gegarandeerd...
 

Mmm... Wat als ik hem buiten over de buxus leg?


Zo zie je misschien het schaduweffect ietsje beter?

 
Of ik hang hem gewoon in de krentenboom...
 
Het is de 'Shadow shawl', een patroon van Antonia Shankland, gebreid in twee tinten Manos del Uruguay wol, gekocht bij Julijas shop.
Bij mijn sjaal liggen de tinten vrij dicht bij elkaar, waardoor het schaduweffect minder opvalt, maar het is een heerlijk zachte sjaal geworden.
 
Nu ga ik genieten van het prachtige lenteweer en lavendel planten in de tuin...
 
Tot de volgende keer!


woensdag 5 maart 2014

Blij!

 
Ik ben blij omwille van het mooie, zachte weer...
De zon die schijnt en de tekenen van lente die je overal om je heen kunt zien...
 
 
De prachtige blauwe lucht en de geur van het bos: zalig!
 
 
En ik ben ook blij met mijn nieuwe, zelfgemaakte jurk:
 
 
Het is de Harlequin jurk uit het tijdschrift 'La Maison Victor' en dankzij de gratis stap-voor-stap video was deze jurk maken een piece of cake!
De stof is een wat zwaardere tricotstof. Ik maakte een maat 38 maar tekende geen extra zoomtoeslagen bij omdat tricot uitrekt.
Echt een kleedje waar ik nog veel plezier van ga hebben!
 
Geniet van het mooie lenteweer!
 

dinsdag 4 maart 2014

Ipadhoes

Gisteren heb ik een Ipadhoes genaaid volgens de beschrijving uit het boek: 'Stof voor durf-het-zelvers'.
Tja, aan hobbyboeken (naaien, breien, haken,...) heb ik hier in huis geen gebrek. Het is misschien  zelfs een beetje een verslaving. Telkens als ik een hobbyboek zie dat mij interesseert, blijft het door mijn hoofd spoken totdat ik het gekocht heb... Herkenbaar voor sommigen?
Ik moet zeggen: ik heb wel enorm veel plezier van mijn boeken, hoor. Ik neem ze 's avonds mee naar bed om door te bladeren en te fantaseren over wat ik allemaal nog wil maken... Slechts zelden koop ik een boek waar ik achteraf spijt van heb. Dus ach, dan valt het allemaal nog best mee, hè. Er bestaan duurdere hobby's! ;)
Overigens ga ik ook nog regelmatig naar 2, soms 3, verschillende bibliotheken en daar kijk ik ook altijd eerst naar de nieuwe aanwinsten op creatief gebied of ik ga snuisteren tussen het rek met de hobbyboeken.
Tijdschriften koop ik minder dan vroeger omdat die mij te vaak teleurstelden. Ik vond er vaak niet in wat ik zocht (dat kan natuurlijk aan mij liggen!). Het nieuwe tijdschrift van 'La Maison Victor' is hierop een uitzondering: wat een zalig tijdschrift! Prachtig vormgegeven en boordevol knappe kledingstukken om te naaien, breien en haken. Maar daarover binnenkort meer!
 
Hier zie je mijn afgewerkte Ipadhoes. Top-beschrijving van Lies Botterman (Oon) en Griet De Smedt (Emma en Mona), de schrijvers van 'Stof voor durf-het-zelvers'!
Het stappenplan en de bijhorende foto's wijzen vanzelf de weg naar een geslaagd eindresultaat (al zeg ik het zelf, ahum...).
 

 

Ik had ook al geruime tijd  een pakketje van de Action in de schuif liggen om een vlaggenlijn te maken. Nadat Onliemie daar op haar blog reclame had voor gemaakt, kon ik het niet laten om er zelf ook één te kopen en ja, ik vind de stofjes echt mooi! En dat voor een paar euro, een aanraderzou ik zeggen! Altijd leuk om te maken, zo'n vrolijke vlaggetjes!
 

 

Wat heerlijk dat het lentezonnetje zo binnen komt piepen...

Tot de volgende keer!

xxx

maandag 3 maart 2014

De pop van tante Hilde

Gisteren brachten we een bezoekje aan ons pasgeboren nichtje in het moederhuis. Ze is zo mooi en zo klein en fijn! We zijn helemaal weg van haar en ... zucht... ik wou dat wij nog zo'n schattig boeleke hier in huis hadden! Waar is de tijd! Onze grote, supertoffe tienerdochter is deze week zalig aan het snowboarden in Oostenrijk...
Ach, iedere leeftijd heeft zijn charmes en wij zijn rijk aan herinneringen aan de tijd dat zij zo klein was!

Naast het jurkje en vestje van mijn vorige blogpost maakte ik 'last minute' nog een 'Tante Hilde' pop.
Ik had het boek meteen toen het uitkwam al gekocht omdat ik er simpelweg niet aan kon weerstaan, maar tot nu toe had ik er nog niets uit gemaakt. De geboorte van ons nichtje was voor mij het perfecte excuus om er eindelijk mee aan de slag te gaan!

De beschrijvingen in het boek zijn erg duidelijk en het is dan ook niet moeilijk en niet heel tijdrovend om de eenvoudige poppenversie (zonder wollen haartjes en losse kleren) in elkaar te steken.
Het fotograferen daarentegen...! Iedere keer als ik mijn fototoestel bovenhaal, denkt onze hond dat hij gefotografeerd gaat worden en zorgt hij ervoor dat hij prominent in beeld komt!

 
Ha, dit is beter! Zo kan alle aandacht tenminste naar de pop gaan! Ze draagt uiteraard een kleedje in dezelfde stof als het jurkje voor ons nichtje.

 
De ouders waren blij met het cadeau en ik dus ook!

Hier poseert popje nog eens trots naast het boek van haar 'uitvindster'.

 
Bedankt, Tante Hilde, voor jouw fantastische boek en jouw inspirerende blog!
 
Deze week ben ik lekker thuis met vakantie, veel tijd dus om te naaien en te haken. Er liggen hier nog erg veel UFO's (UnFinished Objects) in huis, dus daar ga ik maar eens invliegen!
 
Tot de volgende keer!
xxx