donderdag 27 februari 2014

Voor een klein meisje!

Gisteren werd ons nichtje geboren!


Voor haar maakte ik dit kleedje naar het patroon 'Adeline' van Coup Coup. De stof kocht ik in de Veritas.

 

Het vestje dat ik een tijdje geleden breide, past er mooi bij qua kleur. Het kleedje en vestje zijn allebei voor een 6 maanden oude baby.

 

Het vestje heb ik gebreid naar een patroon uit het boek: 'Breien voor baby's' van Catherine Bouquerel. 
 
Nu wil ik nog graag een bijpassende 'Tante Hilde' pop maken en dan... zo snel mogelijk een bezoekje brengen aan dit nieuwe wonder!
 
xxx



dinsdag 25 februari 2014

CAL 2014

Ook ik doe mee aan de hype in haakland: de CAL oftewel crochet along!
Ik vind het een leuk idee om te weten dat er samen met mij vele andere vrouwen wekelijks dezelfde rijtjes als ik afhaken. Dat kan misschien gek klinken, maar voor mij schept het een soort van verbondenheid. Ik ben bezig met het haken van 2 dekentjes omdat ik aanvankelijk niet kon kiezen met welke kleuren en welke wol ik zou beginnen. Ik ben echt heel slecht in het maken van keuzes...
Bij de kleuren begon ik steeds weer te twijfelen: past deze kleur wel bij die andere kleur?
'Je moet op je gevoel afgaan als het op kleur kiezen aankomt' is een raad die ik her en der heb gelezen, maar voor mij is dat toch moeilijk, hoor. Nu ja, ik beschouw deze haakprojectjes als een persoonlijke leerschool!

Dit is deken nummer 1. Hier koos ik Stylecraft garen voor en ik gebruik een haaknaald 3,5.




En hier zie je deken nummer 2, gehaakt in Planet, een iets dikker garen met haaknaald 4.


 
Beide dekentjes zijn voor mij projectjes om 'erbij' te hebben, want daarnaast ben ik (onder andere) nog bezig aan deze granny stripe deken:
 
 



Ik heb mij voor dit deken laten inspireren door de prachtige, vrolijke en kleurrijke blog van Lucy van Attic24.

Pfff... Hierbij zijn mijn eerste babystapjes in blogland gezet! Ik ben benieuwd hoe dit avontuur voor mij zal verlopen. Ik heb lang gewikt en gewogen: zou ik het doen of zou ik het niet doen (keuzes maken, weet je wel!), maar omdat ik al zoveel inspiratie en plezier heb gehaald uit het lezen van blogs van creatieve madammen, heb ik besloten om zelf ook een poging te wagen en mijn maaksels met anderen te delen...

Tot de volgende keer!

Februariwandeling

Wat hebben we de laatste dagen al kunnen genieten van prachtig lenteweer!
Niets leuker dan op zo'n dag een lange wandeling met de hond maken door velden en bossen.


Vooraleer we op wandeling vertrokken, maakte ik een foto van mijn granny stripedeken om te kunnen tonen op mijn spiksplinternieuwe blog. Onze hond (die letterlijk mijn allertrouwste 'volger' is!) nam onmiddellijk plaats op het dekentje, alsof hij dacht dat dat zo moest, ons fotomodelleke!


 





En zo zag onze hond eruit na de wandeling... We hebben op sommige plaatsen flink door de modder moeten stappen, maar dat kon de pret niet bederven!