dinsdag 23 december 2014

Speelmat 
Omdat ik er vrij zeker van ben dat mijn schoonzusje hier niet meeleest, toon ik alvast het kadootje dat ik maakte voor haar zoontje van vier, mijn man zijn petekindje.
J. speelt graag met playmobil en liefst met piraten of draken, zo werd mij ingefluisterd, dus kocht ik een piratenset met alles erop en eraan... behalve een mooie ondergrond. Die maakte ik zelf in de vorm van deze speelmat: een eilandengroep in de Stille Oceaan (ahum...) met palmbomen en een grot.De mat is cirkelvormig en als je aan het koord trekt, is alles in één keer opgeruimd. Dat leek me wel zo handig, jammer dat ik dit idee vroeger niet tegengekomen ben toen onze dochter nog met playmobil en lego speelde!


Ik vind het opvallend hoeveel verschil er is in playmobil voor jongens en voor meisjes.
Onze dochter speelde vroeger heel graag met het vakantiehuisje, het boshuisje en  de dierenkliniek, toch heel wat anders dan piraten, draken en ridders, hè!

Als je ook zo'n speelmat wil maken, surf dan snel naar Emma en Mona waar Griet haarfijn de werkwijze uitlegt, dankjewel Griet!
De beschrijving voor het maken van de grot en de palmbomen, vond ik hier.

Nu maar hopen dat het kadootje overmorgen in de smaak valt bij ons petekindje!

Ik wens jullie alvast heel gezellige, warme en liefdevolle kerstdagen toe!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig! Gaat zeker in de smaak vallen, echt een cadeau voor uren speelplezier! En ik denk ook dat papa en mama er blij mee zullen zijn, trek aan het koordje en hoppa, alles opgeruimd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, super! Moet dat zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat petekindje zal super gelukkig zijn. Echt mooi gedaan!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!