zondag 21 december 2014

Kadootje


Voor een lieve vriendin die onlangs verhuisd is, maakte ik een kadootje. Het werden drie kussens in mooie, zachte stof van Soft Cactus en een broodmandje, mijn favoriete 'mandje krokantje' recept uit Zo geknipt 1. Ik vulde het met chocolade, een mini-flesje cava, servetten en een heerlijke verwendouchezeep van Weleda.
De laatste tijd heb ik al veel mandje krokantjes gemaakt, ik vind ze ideaal als geschenk: het is mooi, praktisch en je kan de vulling variëren zoveel je maar wil. Vorige week voor een jarige collega vulde ik het met haar lievelingsthee, croissantjes, chocolade, een mini-flesje cava en servetten en werd het een soort 'ontbijtmandje'. Voor mijn schoonzus vulde ik het een keer met Italiaanse delicatessen.
De mogelijkheden zijn eindeloos en het mandje zelf is helemaal niet moeilijk te maken. Deze keer gebruikte ik de fameuze 'kamsnaps' in plaats van drukknopen. In het begin dacht ik dat dit niet zou lukken omdat de stoflagen zo dik zijn en je één kamsnap er met de hand moet doordrukken, maar na wat opzoekwerk op het www en de tips die ik daar vond, lukte het wel.
De kussens hebben aan de achterkant een rits in plaats van mijn klassieke omslagmethode. Eigenlijk heb ik die omslagmethode zo lang gebruikt omdat ik dacht dat een (netjes verborgen) rits plaatsen te moeilijk en te omslachtig was maar ook dit valt enorm goed mee. Altijd fijn om nieuwe dingen bij te leren!

6 opmerkingen:

 1. Leuk Hilde! Welke vulling gebruik jij voor het mandje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Leen! Ik gebruik als vulling knutselrubber van de Banier in A3 formaat.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke cadeautjes!!! De soft cactus stofjes zijn tof, het rendierenstofje té schattig! Ze zal erg blij zijn met zoveel moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hooo! mooie cadeautjes. Vriendin en iedereen die zo iets moois mogen ontvangen zullen er gelukkig mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!