zondag 17 augustus 2014

Creatieve blog hop

Na een lange reis is het altijd weer fijn om terug thuis te komen!
Maar voor ik iets meer vertel over onze vakantie, ga ik eerst de vragen proberen te beantwoorden die ik via Leen doorgespeeld kreeg (bedankt, Leen en sorry dat ik niet vroeger kon reageren op de creatieve blog hop).
 
Daar gaan we dan!
 
Vraag 1: waar ben je momenteel mee bezig?
 
Eh... Dat zijn verschillende projectjes door elkaar, zoals altijd! Ik probeer een serieuze inhaalbeweging te maken met mijn CAL-deken want dat is nodig, zoals je ziet!
Begin 2014 leek het zo simpel: elke week een paar rijtjes en that's it, maar toch is het ergens onderweg mis gelopen...
 

Daarnaast heb ik een knuffeltje gehaakt tijdens de vakantie dat nog in elkaar gezet moet worden: Manfred de Muis uit het boek Zoomigurumi 2 (foto's volgen nog!) en ben ik bijna klaar met mijn piramide-omslagdoek (volgens het patroon uit het boek van Annelies Baes: 'Heerlijk haken'), waarvan jullie hieronder het begin kunnen zien.Dan zijn er nog de naaiprojectjes waar ik mee bezig ben: het maken van nieuwe placemats...... en verschillende broodmandjes ('mandje krokantje' uit het boek 'Zo geknipt' van Sanne en Riet) als kadootjes (en één bijpassend bij de placemats voor onszelf).

Vraag 2: hoe verschilt jouw werk van dat van anderen (in hetzelfde genre)?

Dat vind ik een moeilijke vraag, want ik maak graag dingen volgens beschrijvingen die ik tegenkom in boeken of op blogs, ik ben niet erg origineel, vrees ik. Maar anderzijds is dat ook niet mijn betrachting...

Vraag 3: waarom doe je wat je doet?

Net als Leen vind ik haken heel rustgevend. Ik brei ook heel graag maar breien is bij mij meer iets voor de herfst en de winter en haken doe ik dan weer liever tijdens de lente en de zomer. Beiden kan ik in de zetel doen in de nabijheid van mijn huisgenoten en dat is heel fijn. Ik maak ook heel graag dingen met de naaimachine zoals kledingstukken voor mijzelf: een simpele broek zoals de sunnypants uit La maison Victor:... een A-lijn rokje à la madame Zsazsa of een kleedje, maar ook: tassen, mandjes, pennenzakken,... Het hangt er eigenlijk een beetje van af waar ik op dat moment zin in heb. Ik ben iedere keer wel heel fier op wat ik gemaakt en vooral geleerd heb tijdens het maakproces. Wat dat betreft ben ik een autodidact, ik heb nooit ergens les in gevolgd, maar ik zoek het liever allemaal zelf uit, ook al is het dan dikwijls trial and error, als het dan uiteindelijk toch lukt is de voldoening des te groter!

Vraag 4: hoe werkt het creatief proces bij jou?

Deze vraag is voor mij persoonlijk wat te zwaarwichtig... Mijn antwoord is simpel: ik heb plezier in wat ik doe en daar draait het voor mij om. Mijn motto is: begin er gewoon aan en je ziet wel waar je uitkomt, van proberen kan je leren!


Ik geef dit stokje graag door aan Creaymme en Onliemie: twee madammen die ik heel erg bewonder en graag volg op hun mooie blogs. Ik zou willen dat Creaymme mijn buurvrouw was, dan kon ik regelmatig bij haar binnenspringen want ze bakt de heerlijkste lekkernijen! Onliemie zou mijn buurvrouw aan de andere kant mogen zijn, dan kunnen we samen met de honden gaan wandelen en kan zij mij reistips geven!


Ik ben benieuwd naar hun antwoorden op de vragen...

Tot binnenkort!

4 opmerkingen:

 1. Amai Hilde, ik ben nu toch eventjes sprakeloos, bedankt om te verwijzen naar mijn blog. En ja, het zou fantastisch zijn als we buurvrouwen waren hè. Mooie projecten waar je mee bezig bent!
  En Hilde, is het de bedoeling dat we ook deze vragen beantwoorden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hilde, leuk dat je het stokje hebt aangenomen ;).
  De kleuren van j CAL-deken lijken op de mijne. We zouden ze eens naast elkaar moeten leggen...
  Je laatste deken vind ik ook heel mooi! De hexagonen én de kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeioeioei....dankjewel om mij samen met ons Ymmeke uit te kiezen! Dat ik naast haar verkozen ben vind ik al een fantastische eer....
  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die met veel te veel tegelijk bezig is... gij kunt er ook wat van! En heel gek maar ik was er net over aan 't denken om zonnebloemen te haken! Wat een toeval...
  Je CALdeken is heel mooi.... toch maar vlug aan verder werken! De stofkes van je placemats zijn prachtig en ook het deken met de 6-hoeken is geweldig! Echt prachtig allemaal!
  Ik neem het stokje aan maar ga nu eerst een weekje fietsen en dan ga ik mijn blogje schrijven! Dan kan ik fijn nog lang nadenken nu! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om meer over jou te weten te komen.

  A propos, ik vind keien ook heel erg mooi (verzamel ze ook op stranden). Kei-origineel (heb je em?) wat je er in je vorige post hebt mee gedaan.

  En de foto van de zonnebloem op je rokje is leuk. Zou goed staan op een tas, of een kussentje!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!