zaterdag 19 juli 2014

Tada!


Alle meubels zijn geverfd, gewaxed en opnieuw in elkaar gezet! Onze slaapkamer heeft een hele nieuwe, frissere look gekregen en we zijn er erg tevreden over.


De granny square was ik een paar weken geleden beginnen haken en toevallig past hij prima in onze 'nieuwe' kamer.

Ik heb hem op bolletjesstof gestikt en er een afneembare kussenhoes van gemaakt volgens de manier beschreven in het boek 'Accessoires zelfgemaakt' van de KVLV. Ik ben absolute fan van hun creatieve uitgaven! Ik vind ze mooi van vormgeving, inspirerend en erg duidelijk.



Dit zijn de 2 boeken die ik zelf in de kast heb staan, de andere, oudere uitgaven heb ik al ontelbare keren geleend in de bib!

Voor de geïnteresseerden geef ik hier nog even de 'technische details' weer:
 • We gebruikten Annie Sloan kalkverf in de kleur Aubusson (diep blauwgrijs), Provence (appelblauwzeegroen!!) en Pure white.
 • De donker eiken meubels hoefden helemaal niet afgeschuurd te worden, enkel eens goed reinigen met water en een flinke scheut St. Marc volstond!
 • Over de meeste delen zijn we 2x over geweest met verf. De verf verft anders dan gewone (lak-)verf. Hij droogt erg snel op (na een uur is de verf volledig droog) en je dient dus vlug te werk te gaan (en niet 'te nauw' te kijken). Je moet van het ietwat verweerde effect houden dat deze verf toch wel geeft. Wij vonden dat deze verf goed combineerde bij onze oude meubeltjes, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
 • Na het verven wax je best de meubels om ze beter bestand te maken tegen vuil. Wij gebruikten de softwax. Na een 6-tal weken is de verf/wax volledig 'uitgehard' en nageltest-proof!


 •  De binnenkant van de kastdeuren, de stoel en een spiegel verfde ik wit. Omdat de lichte kleur het hout doorliet (dit noemt men het 'bloeden' van het hout), zoals je op de foto hieronder kan zien, gebruikte ik na een eerste laag kalkverf Alabastine voorstrijkmiddel. Dit product gaf een goede dekking en het 'bloeden' stopte. Tot slot nog een nieuwe laag witte kalkverf er overheen, waxen en klaar!
 • Er volgen hier ongetwijfeld nog meer verfsessies met Annie Sloan, maar dan toch minder grootse projecten dan een hele kamer ineens!

Maarre, ik zie dat ik nu wel één probleempje heb:


'Schatje, ik heb niks om aan te doen!

7 opmerkingen:

 1. Wat zal je slaapkamer mooi geworden zijn met deze schitterende meubels! Jullie zijn druk bezig geweest... Mooi gehaakt kussen ook, zo vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, Hilde! Dat ziet er wel heel knap uit!!
  Jij hebt je vakantie al zinvol gebruikt ;).
  Als je nog een restje van de verf zou hebben, ben ik beried om wat van je over te nemen. Dan zou ik het ook eens uit kunnen proberen alvorens helemaal naar Roosendaal te rijden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Leen! Ik heb enkel nog wat van de pure white over, maar die mag je van mij gerust zo gebruiken als test, geen probleem!

   Verwijderen
 3. Alles even mooi. Zijn het twee verschillende kleuren of drie? Het kan verschillen met de lichtinval.

  Jouw kastjes lijken op hetgene dat ik in een vorige post bij mij showde, kijk maar hier:
  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/07/fifty-shades-of-green.html

  Mooi poppetje aan het kastje op foto 2 (nu maar hopen dat het geluk in de slaapkamer brengt :) )

  Prettige avond ,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is toevallig, zeg! Het zijn 3 verschillende kleuren maar de kalkverf heeft als eigenschap dat er nog nuances in zitten van licht naar donker, daar hou ik wel van. Jouw poppetje past perfect voor de blauwe achtergrond! ;)

   Verwijderen
 4. Ik lees nu pas dit blogbericht...geweldig die Anni Sloan... waar heb je die gekocht want ik dacht dat die in België niet verkrijgbaar was????
  Je hebt je meubels prachtig opgefrist! Super kleurtjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!