maandag 14 juli 2014

Het lijkt, met de blogstilte, alsof we al op vakantie zijn, maar niets is minder waar...
Er wordt momenteel hard gewerkt hier in huis!
 
Uit het boek 'Mijn tas' van Elisanna & Fynn maakte ik deze keer de Wiske I tas die je hieronder kan zien. Opnieuw een erg tof, goed uitgelegd naaiprojectje, leuk om te maken! Mijn man kan er maar niet aan uit waarom ik zoveel tassen blijf maken: 'aha, je maakt een tas! Alsof we die nog niet genoeg hebben!', antwoordt hij steevast. Maar het is zo leuk om te doen en ik weet voor elke tas heus wel een bestemming, hoor! ;)

 
 
De stof komt van de Veritas en het paspelkoord maakte ik zelf met behulp van biaisband en macramékoord van de Banier.Verder zijn we momenteel druk bezig met onze slaapkamermeubelen te restylen! Op verschillende blogs zag ik al heel geslaagde projecten met Annie Sloan kalkverf. Hèt grote voordeel van deze verf is dat je hem kan toepassen op zowat elke ondergrond en je hoeft vooraf niet te schuren (iets waaraan ik een hekel heb...). Het verven zelf is iets anders dan met gewone verf. Hij droogt namelijk heel snel en vlug werken is dus de boodschap. Na een uur is de verf al droog en klaar voor de afwerking: een laagje wax er dun over smeren met een borstel en opwrijven met een droge doek.

 
Dit is ons ladenkastje (zonder de schuiven weliswaar). Ik heb helaas geen vooraf foto's gemaakt, maar je ziet hier aan de binnenkant hoe de oorspronkelijke kleur van de meubels was. De kleur voor de kasten is 'Provence' en voor het bed en de nachtkastjes kozen we voor het iets donkerdere blauw 'Aubusson'.

 

Ik zal blij zijn als ik hier binnen enkele dagen foto's kan plaatsen van onze afgewerkte, 'nieuwe' slaapkamer'!
En dan te bedenken dat we eerst van plan waren om alle oude meubels buiten te zwieren en te vervangen door Ikea meubels... Ik voel mij nu echt wel 'ecologisch verantwoord' bezig en, laat ons eerlijk zijn, tegen het vakmanschap van oude, massieve meubels, kan toch niets op, he!
 
 
Omdat de zon buiten jammer genoeg wat achterwege blijft de laatste tijd, laat ik een foto zien van de zon bij ons binnen: prachtige zonnebloemen waar ik iedere keer als ik ze zie weer vrolijk van word!
 
Een fijne week en tot de volgende keer!


11 opmerkingen:

 1. Fantastisch! Een Belgische aan de slag met Annie Sloan verf... Dat wil ik nu al zo lang! Maar waar is die in godsnaam te koop in België? Je kastje is prachtig ... ik zag ook al zo'n nachtkastje passeren bij Brigitte van "homeiswherethedachshundis"... op slag verliefd. Heb de echtgenoot nog niet kunnen overtuigen om naar zoiets op zoek te gaan in de kringloop... ha die mannen toch! :( Je koos mooie kleurtjes... misschien kan ik de echtgenoot overtuigen wanneer je de "klaar" foto's laat zien! ;)
  Je tas is prachtig! Schoon stofke koos je... ik maak het paspel met nylonkoord (een grote bobijn) van de Hubo. Ik denk dat dat nog goedkoper is en ze hebben die in verschillende diktes... ook handig.Zonnebloemen! Ze staan hier ook... een mens moet de zon gaan zoeken als ze zelf niet komt hé! Maar het gaat beteren... hier doet ze tenminste al een kleine poging!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de verf in Roosendaal gekocht bij maison et moi, een kleine woonwinkel met een hele lieve, behulpzame uitbaatster. Roosendaal is voor ons zo'n 3 kwartier rijden, dus niet vlakbij de deur, maar ik ken inderdaad geen winkel in Belgie die Annie Sloan verkoopt.

   Verwijderen
  2. Ik wou nog verder typen maar zat 'vast'... Het webadres is www.maisonetmoi.nl
   Bedankt voor de tip van de nylondraad! Waarschijnlijk goedkoper en gegarandeerd krimpvrij!
   Ondertussen schijnt hier ook de zon, zalig, he.

   Verwijderen
  3. Dankjewel! Nu nog in volle verwachting voor je vervolg-foto's! ;)

   Verwijderen
 2. Je hebt echt niet stil gezeten met overtuigend resultaat. En dat met die tassen, dat ken ik, ik heb dat met sjaals.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O hemeltje ja, ik heb dat naast tassen ook met sjaals! Breien of haken, het is allebei leuk en ik denk dat ik het fijnste aan het maken van een sjaal vind dat het geen al te groot werkstuk is waarvoor je prachtig garen kan gebruiken. Ach, zoals ze wel eens zeggen: het houdt je van de straat ;)

   Verwijderen
  2. Wat een toeval.
   ik heb exact hetzelfde met tassen en ook met sjaals.
   Vermoedelijk meer dan 50 tassen in huis (ik durf ze niet meer te tellen) en nog meer sjaals.
   Mijn man vraagt al lang niet meer waarvoor het allemaal moet dienen.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook al ettelijke keren met dat boek in mijn handen gestaan, maar ben te verslaafd aan haken :-)
  Je tas is prachtig geworden en geef nu toe wij kunnen toch nooit genoeg tassen (en schoenen) hebben.
  En zalig om te zien hoe je inderdaad met een likje verf zoveel kunt veranderen. En als je het beu bent neem je gewxoon een andere kleur. Goe bezig!!! en ben benieuwd naar het eindresultaat.
  grtjs
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, leg een man maar eens uit waarom een vrouw nu eenmaal zo veel tassen heeft... Deze is absoluut schitterend, zo mooi gemaakt met het paspel! Mooi, je slaapkamerkastje! Geweldige kleur ook, ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Succes met het klusssen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je tas heel erg geslaagd.
  Ook van je verfkleur ben ik helemaal weg.
  Dat wordt absoluut fantastisch.
  Ik houd van je planken vloer en je mooie schouw. Kan al bijna niet meer wachten op het eindresultaat.

  En ja, ik dacht ook dat jullie met vakantie waren omdat het zo stil bleef van jouw kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hilde, als je voorraad tassen te groot wordt, mag je er altijd eentje onze richting uit sturen ;). Hier is altijd wel een liefhebber voor een mooie tas!
  Je slaapkamermeubelen worden prachtig! Ik heb ook al wat geëxperimenteerd met krijtverf, maar nog niet met die van Annie Sloan omdat ik die hier id buurt niet vond... Er staan nog enkele meubeltjes te wachten op een laagje verf. Misschien moet ik dan ook maar eens naar Roosendaal rijden.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Ik lees ze met veel plezier!